Bestellen boek: Stramproy, namen en bijnamen 1954

In de succesvolle reeks Namen en Bijnamen verschenen de afgelopen jaren maar liefst vijf boeken: Biest, Swartbroek, Moesel, Keent en Altweert. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw waren al boeken verschenen over Boshoven, Hushoven, Vrakker, Laar en Altweerterheide. Een dorp dat niet kan achterblijven in de reeks boeken Namen en Bijnamen is Stramproy, thans veruit het grootste dorp van Weert.

Ad Maes en Bèr Geelen zijn de afgelopen jaren drukdoende geweest om foto’s te verzamelen van de woningen/boerderijen en van de 350 families die er eind 1954 woonden. Een hele klus, maar het is gelukt.

De overzichtstentoonstelling afgelopen 26 en 27 november werd druk bezocht en leverde prima reacties op. Uitgangspunt voor de opzet van het boek zijn de huisadressen uit 1954. In dat jaar kregen alle huizen in Stramproy een echte straatnaam in plaats van enkel een huisnummer en de wijknaam.

Op 1 april 2023 zal het boek verschijnen. De uitgave van het boek is in handen van de ‘Stichting Cultuurhistorische publicaties voor de regio Weert’.
Het boek is te bestellen via dit bestelformulier.

Folder-Stramproy-10-11-2022-