Dju….waat sjoeën!: een groot Stramproyer verhalenboek

Binnenkort kunt u intekenen voor een verhalenboek met 365 Stramproyer verhalen. Dit boek zal op 5 november verschijnen.

ER STAAT IN STRAMPROY IETS MOOIS TE GEBEUREN!?
Al vanaf zijn jonge jaren had onze dorpsgenoot Leo Janissen als hobby om met allerlei mensen uit Stramproy zelf maar ook uit de regio in gesprek te gaan. Vooral benieuwd naar hun verhalen. Verhalen over zaken die men zelf mee had gemaakt. Maar zeker ook over gebeurtenissen die mensen weer van hun eigen opa, oma of van anderen gehoord hadden. Zo verzamelde Leo door de jaren heen een grote schat aan allerlei mooie vertelsels: verhalen die gemeen hadden dat ze doorgaans allemaal over Stramproy, ons dorp, gaan.

Enige tijd geleden nam Leo het besluit deze verhalen voor iedereen toegankelijk te maken middels de uitgave van een boek. En…….zo gaf hij aan… de volledige opbrengst van dit boek moest naar een goed doel gaan. In dit geval, vanwege persoonlijke ervaringen, naar Limburgs kankeronderzoek.
Voor dit alles werd een kleine, maar slagvaardige werkgroep in het leven geroepen. Men vond – zeer tot genoegen en met dank – Heemkunde Stramproy bereid voor de meer formele zaken te zorgen.
Al snel werd voor dit in het Nederlands geschreven boek een passende naam gevonden: ‘Dju……waat sjoeën!’. Emiel Beunen uit Tungelroy staat garant voor de vormgeving van het boek, rijkelijk versierd met vele mooie en soms zelfs unieke foto’s. Net als Leo doet hij dit ook belangeloos. Met recht kan men zijn inzet een monnikenwerk noemen.

Het boek is verder in luxe vorm gegoten en het zal op zaterdagmorgen 5 november formeel in de Roojer bieb gepresenteerd worden.
De komende tijd informeren we u nader over allerlei aspecten van het boek. In dit verband verwijzen we graag naar het met ons afgenomen interview dat, als alles volgens planning verloopt, deze week in Via Weert (bijlage van De Limburger) verschijnt.
Daarin lees je ook hoe men al digitaal kan intekenen voor dit boek. Bij voorintekening kost het boek € 22,50 en daarna is het voor € 24,95 te koop bij de Benelux.
Over enkele weken worden er ook flyers verspreid. Hiermee kan men ook schriftelijk voor een boek intekenen.

U kunt het bestelformulier hier downloaden.

Hoe dat unieke boek ook alweer heette? ‘Dju….waat sjoeën!’