Sluiting winkel Benelux – Nevels

Op zaterdag 29 juli j.l. sloot boek- en kantoorhandel Benelux aan de Julianastraat 8 de winkeldeur. In 1960 werd met de winkel begonnen door onderwijzer Theo Nevels en zijn vrouw Truus Wilms. Voor die tijd had Theodorus Wilms (‘Door de Smeed’, 1870 – 1961) op die plaats zijn smederij. Theo Nevels (Haler, 1924 – 2014) stond in Stramproy voor de klas op de jongensschool.

Bij het inkopen van schoolmaterialen kwam hij op het idee om een winkel in kantoorartikelen te beginnen. Echtgenote Truus stond in het begin in de destijds bescheiden zaak. De winkel groeide in de loop der tijd uit tot een echte familiezaak waarin de kinderen Nevels ook een taak kregen. In 1978 werd het winkelpand geheel vernieuwd en uitgebreid.

Gedurende een periode van maar liefst 63 jaar werd het een bekende en vertrouwde winkel in het dorp en voor de regio. Ook was er telkens de bereidheid om grote aantallen entreekaartjes of andere artikelen te verkopen voor tal van activiteiten van verenigingen in het dorp. Dank daarvoor! Overigens: de webshop van de Benelux blijft gewoon open! (www.beneluxbv.nl). We leven immers in 2023.
Het bericht van de Benelux eindigt met: ‘Bedankt dat u onze klant was’.

Heemkunde Stramproy