Pastoor Tjeu Kunnen (85) overleden

De Venlose pastoor Tjeu Kunnen is afgelopen nieuwjaarsnacht in zijn slaap overleden. Stramproyenaar Tjeu Kunnen (van Lewieze) werd 85 jaar.

Kunnen begon als kapelaan van de Stefanuskerk in Heel. Hij werd in 1972 benoemd tot kapelaan van de Norbertusparochie in Horst. Hier bleef hij actief tot aan zijn benoeming tot pastoor van de H.-Nicolaasparochie in Venlo. Daar sloot hij de deuren van de kerk in 2019. Vanaf 1989 was hij ook pastoor in de Michaëlparochie in ’t Ven, waar hij tot zijn dood actief zou blijven.

Tjeu werd tot priester gewijd op 18 maart 1961.

Priesterfeest van Clijsters Pierre 23-04-1963, staand vlnr: Moonen Harrie, oud kapelaan Geusens, Crasborn Jean, vader Clijsters Tiés, neomist Clijsters Pierre, moeder Clijsters-van Dael An, Snijders Friêd, Jacobs Tjeu, Rietjens Thei, Creemers Tjeu, onder vlnr: Heijmans Jan, Kunnen Tjeu, Boonen Jan, kapelaan Henkens Christ, Heijmans Jac, Clijsters Theo, Indenkleef Jan en Aendekerk Bert

Als pastoor stond Tjeu altijd dicht bij de mensen. Tjeu had grote moeite met de richting die bisschop Gijsen in 1972 insloeg. Pastoor Tjeu Kunnen: ” Ik paste de regels van het bisdom en de kerk losjes toe: flexibel, een beetje op mijn eigen manier.”

Tjeu Kunnen werd op 3 oktober 2021 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding bij de viering van zijn zestigjarig priesterjubileum.
Bekijk het interview van omroep Venlo met pastoor Tjeu Kunnen ter gelegenheid van zijn zestigjarig priesterjubileum, in maart 2021.